Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Site Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 128
Kayıt: 01 Kas 2006, 01:00
Konum: Netopsiyon

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen polibo06 » 06 Mar 2012, 22:47

o şekilde olur...Zaten yazdım basit bir döngü ve basit bir veritabanı lazım :)
===========================
http://www.netopsiyon.com.tr
===========================

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 48
Kayıt: 02 Nis 2009, 00:00

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen CAGE » 06 Mar 2012, 22:53

evet dediğimiz gibi siz bir muhasebecisiniz ve yapmak istediğinizi açık bir şekilde anlattınız
size Wordpress'te basit ve mantıklı bir yol buldum sonuç aynı
yani Wordpress sitenize üyelik oluyor bu üyelerinde mailleri oluyor zaten
şimdi varsayalımki ben bir muhasebeciyim :)
sizde benim müşterim mükellefimsiniz

siteye üyesiniz ben üye olduğunuz mail üzerinden size bir mail atıyorum

ÖRNEK mail:
Değerli mükellef-sosili53

xxx muhasebemizdeki evrak,dosya,vb
gibi sayfanıza BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
şifreniz: netopsiyon.com
(tabiki siz istediğiniz üyeye istediğiniz şifreyi oluşturabilirsiniz)
bu müşteri bu sayfadan artık istediği gibi sizin yüklediğiniz dosyaları indirecek notlarınızı okuyacak vs ,vs

NOT: Dosyaları istediğiniz gibi güncellersiniz o sayfada üyeye özel not düşe bilirsiniz duyuru yaparsınız uyarı yaparsınız.
bu sizin elinizde olan bir şey
ben mantıklı basit buldum ha sizin istediğinizide çok iyi anladım ama biz yukarıda kesin bir şey konuşmadık bu isteğiniz kesinlikle joomladır demedik
sizin örnek verdiğiniz adres joomla kullanıyor polibo06 arkadaşta baktı açıklayıcı şekilde onayladı yani o site joomla alt yapısıyla böyle bir özellik kulanıyorsa
bunun çözümü joomladır dedik neyse uzun lafın kısası siz benim bulduğum yolu inceleyin
Her link ölümü tadacaktır...
CAGE
NetOpSiYoN.CoM

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 12
Kayıt: 15 Nis 2006, 00:00

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen sosili53 » 06 Mar 2012, 23:04

CAGE üstad pratik çözümün harika :) ama yinede araştırmalarım devam edecektir.Saygılar kolay gelsin.

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 48
Kayıt: 02 Nis 2009, 00:00

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen CAGE » 06 Mar 2012, 23:13

sosili53 yazdı:CAGE üstad pratik çözümün harika :) ama yinede araştırmalarım devam edecektir.Saygılar kolay gelsin.

inanın benimde sizin adınıza araştırmalarım devam ediyor böyle bir eklenti yazılım söz konusu olursa hemen süratle netopsiyon.com'da paylaşılacaktır
yada polibo06 arkadaşın dediği gibi mersoy arkadaşı bekleyeceksiniz bu konuda işin üstadı oymuş.
Her link ölümü tadacaktır...
CAGE
NetOpSiYoN.CoM

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 12
Kayıt: 15 Nis 2006, 00:00

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen sosili53 » 06 Mar 2012, 23:19

mukellef/login.php Bu modulü adam php den yapmış demek :) php nin üyelik sisteminde her üye girişi yaptığında kendi sayfasına yönlendirme yolu verilmez mi acaba .Burda basıt bir üyelik sistemi anlatmış arkadaş.Çalışıyor ama yolu nasıl vereceğim bilemiyorum :)
Örnek :

Merhaba Arkadaşlar,Yine bir derse hoşgeldiniz...

BU Dersimizde PHP ile Nasıl Bir üyelik sistemi yapılır onu göstermeye çalışacam...Şimdi Gözünüz korkmasın,Joomla,vbullet gibi geniş sistemlerdeki gibi değil...Sadece üyelik scripti yapacaz,ve siz bunu yapmış olduğunuz sistemlere entegre edebileceksiniz..

Şimdi Bize Neler Gerekli? Mantık şu:
1-) Üyelerin Kayıtlarının Tutulduğu bir Database...
Tabikide Biz MySQL Kullanacaz...
2-) Buradaki Gibi bir Database Bağlantı Dosyamız..
3-) Üyeler'in kaydolması için Kayıt Formu
4-) Üyelerin Hesaplarına giriş yapabilmesi için giriş formu
5-) Tabikide Bir index...

Başlayalım...

İlk Önce Bize Gerekli Olan SQL'umuzu oluşturalım...

Kod:
Kod: Tümünü seç
CREATE TABLE uye (
  id smallint(6) NOT NULL auto_increment,
  ad varchar(20) NOT NULL default '',
  kullaniciadi varchar(20) NOT NULL default '',
  sifre varchar(20) NOT NULL default '',
  email varchar(20) NOT NULL default '',
  hakkimda text NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (id)
) TYPE=MyISAM;




INSERT INTO uye VALUES (1, 'Çağrı', 'Çağrı', '12345', 'sanane@banane.com', 'Scriptimizin 1.Üyesi');Yukarda Gördüklerinizi Biraz Açıklayayım...
"CREATE TABLE" ile tablolarımızı phpmyadminde oluşturduk...
id=üye numarası,ad=üye adı,kullanici adi=üyenin kullanıcı adı vsvsvs bilgileri database'imizde tutmamıza yarayacak tablolar..

Database'imizi oluşturduk,tabi siz istediğiniz kadar özellik ekleyebilirsiniz...ama üyelik formunda (bkz.üyelik formu,aşağıda) değişiklik yapmanız gerek...

Şimdi,bu SQL'u PHP dosyalarımıza bağlamamız gerek,ki birazdan kullanacağımız sorgular çalışsın... bunun içinde bir db_ayar.php dosyası yapalım... ve içine buradaki anlattığım sistem gibi SQL'a bağlanalım...

db_ayar.php dosyamızı bir metin editörü ile açın...
ve Şu kodları yerleştirin...

Kod:
Kod: Tümünü seç
<?php
$host = "localhost";
$mysqladi = "mysql_kullaniciadi";
$mysqlsifre ="mysql_sifreniz";
$db = "veritabani_adi";
@mysql_connect ("$host", "$mysqladi", "$mysqlsifre") or die ("MySql Baglantisinda Hata");
@mysql_select_db ("$db") or die ("Üye Veritabanina Baglanilamadi");
?>


Eveet..bu dosyamızı diğer PHP dosyalarımıza include ederek SQL ile bağlantıyı kurmuş olacağız..

Şimdi,Bir Üyelik Formu oluşturalım...Az Önce Yayınladığım dersteki bilgileri kullanarak daha detaylı bir üyelik formu oluşturabilirsiniz...

Ama ben database'deki bilgilere göre bir form oluşturacağım...

Kod:
Kod: Tümünü seç
<html>

<head>
<m e t a http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<title>Yeni Üye Kaydı</title>
</head>

<body>
<center>
<table border="1" cellspacing="1" style="border:1.5pt solid #0000FF;" width="28%" id="AutoNumber1" height="2" fpstyle="6,011111100">
  <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="18" style="border-bottom:1.5pt solid black; font-weight: bold; color: white; background-color: #000000; border-left-style:none; border-right-style:none; border-top-style:none">
    <p align="center"><b><font color="#0000FF" face="Verdana">Üye Kaydı</font></b></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">Adı</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver"><form action="kayit_tamamla.php" method="post">&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="ad" id="ad" size="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    Üye Adı</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver">&nbsp; &nbsp;<input type="text" name="kullaniciadi" id="kullaniciadi" size="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="50%" height="1" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p align="left">Şifre</td>
    <td width="50%" height="1" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    &nbsp;&nbsp; <input type="password" name="sifre" id="sifre" size="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    E-Posta</td>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    &nbsp;&nbsp; <input type="text" name="posta" id="posta" size="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    Hakkımda</td>
    <td width="50%" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    &nbsp;<p>
      <textarea rows="7" name="hakkimda" cols="20"></textarea></p>
    </td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="0" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p align="center"><input type="submit" value="Gönder" name="B1"></form></td>
  </tr>
</table>
</center>
</body>

</html>


Eveet..Burda Ne Yapmış Olduk? Üye Kayıt Formunu Oluşturduk...Yukardaki kodlarda kaydolmak isteyen üyeye;
Adını,Şifresini,Epostasını ve Basit bir Hakkında textbox'larıyla doldurmasını istedik....
Tabi bunu sadece html kodlarıyla yaptık...şimdi bu kodları alın ve kayit.php diye bir dosya oluşturup içine yapıştırın...Kaydolmak isteyen kişileri bu sayfaya yönlendireceksiniz...örn: http://www.siteadi.com/kayit.php gibi..
Durun!...Daha kaydolma işlemi bitmedi...
Formu oluşturduk...Ama SQL'a kaydettikmi? hayır...
e ozaman Cânım PHP'yi kullanarak bu Formdaki bilgileri database'imize kaydedelim...

Şimdi kayit_tamamla.php adlı bir dosya oluşturalım..Dikkat ettiyseniz formdada kayit_tamamla.php dosyamızı kullandık?Neden peki? işte asıl çözlüecek nokta bu...
form=action ile formdaki bilgilerimizi kayit_tamamla.php ye gönderdik..ve şimdi kullanacağımız bu kodlarla o bilgileri database'e yazacağız...
işte kayit_tamamla.php için gerekli kodlar:

Kod:
Kod: Tümünü seç
<?php

$ad = $_POST['ad'];
$kullaniciadi = $_POST['kullaniciadi'];
$sifre = $_POST['sifre'];
$posta = $_POST['posta'];

if(empty($ad)){
echo("<center><b>Adınızı Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
}elseif(empty($kullaniciadi)){
echo("<center><b>Kullanıcı Adınızı Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
}elseif(empty($sifre)){
echo("<center><b>Şifrenizi Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
}elseif(empty($posta)){
echo("<center><b>E-Postanızı Yazmadınız. Lütfen Geri Dönüp Doldurunuz.</b></center>");
}else{
include("db_ayar.php");
$sql = "insert into uye (ad, kullaniciadi, sifre, email, hakkimda)
values ('$ad', '$kullaniciadi', '$sifre', '$posta', '$hakkimda')";
$kayit = mysql_query($sql);
}
if (isset ($kayit)){
echo "Üye Kaydınız Yapılmıştır";
}
else {
echo "Kayıt Başarısız sanane@banane.com adresinden iletişime geçin";
}
?>



Eveet...Şimdi Bir Püff Nokta daha;dikkat ettiyseniz db_ayar.php dosyasını kayit_tamamla.php dosyamızda include ettik..
neden? diye sorarsanız hemen söyleyim,bu PHP dosyamızda formdan gelen bilgileri database'imize kaydetmeyecekmiyiz?evet...ozaman bizim önceden oluşturduğumuz DB ile bağlantı kurmamız gerek değilmi? evet...işte biz o bağlantıyı yukarda db_ayar.php ile kurmadıkmı? eveeeet...Yaşasın,PHP'yi seviyorum...

Buraya Kadar Neler Yaptık Bi Hatırlayalım...
*Önce Bir SQL oluşturduk: ki üyelerimizin kaydını tutalım diye
*Sonra PHP dosyalarımızı bu SQL ile bağlantı kurdurmak için bir db_ayar.php dosyası oluşturduk..
*Daha Sonra üyelerimizin kaydolması için bir Form oluşturduk
*Bu Formdaki Bilgileri Database'e yazdırmak için bir kayit dosyasını PHP ile oluşturduk....

Yarısı Gitmiş...Azı Kalmış....
Bundan Sonrası Kolay...


Şimdi Gelelim Üyeler Sisteme Nasıl Giriş Yapacak?
Bunun için Bir Form Sayfası Daha Oluşturalım ve ismini giris.php verelim...giris.php nin içine şu kodları yerleştirin:

Kod:
Kod: Tümünü seç
<html>

<head>
<m e t a http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<title>Üye Girişi</title>
</head>

<body>
<center>
<?php
if (!$hata =="") {
echo "<font face=\"verdana\" size=\"2\" color=\"#800000\"><b>Giriş Sırasında Hata Oluştu</b><br>";
echo "Şifre veya Kullanıcı Adı Yanlış. Tekrar Deneyin<br>";
}
?>
</center>
<center>
<form action="giris_tamamla.php" method="post">
<table border="1" cellspacing="1" style="border:1.5pt solid #0000FF; " width="28%" id="AutoNumber1" height="2" fpstyle="6,011111100">
  <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="18" style="border-bottom:1.5pt solid black; font-weight: bold; color: white; background-color: #000000; border-left-style:none; border-right-style:none; border-top-style:none">
    <p align="center"><b><font color="#0000FF" face="Verdana">Üye Girişi</font></b></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">Üye Adı</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver">&nbsp;&nbsp; <input type="text" name="kullaniciadi" size="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="25%" height="22" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">Şifre</td>
    <td width="75%" height="22" style="color: navy; border-style: none; background-color: silver">&nbsp;&nbsp; <input type="password" name="sifre" size="20"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="100%" colspan="2" height="1" style="font-weight: bold; color: black; border-style: none; background-color: silver">
    <p align="center"><input type="submit" value="Gönder"></td>
  </tr>
</table>
</form>
</center>
</body>

</html>


Bu Formda üyemizde Kullanıcı Adını ve Şifresini Yazmasını istedik...ve Gönder butonuna bastığında giris_tamamla.php dosyasına gitmesini sağladık...
ee giris_tamamla.php dosyası nerde?oluşturmadıkki?
biraz sabır şimdi oraya geldik işte...

Yukardaki Formdaki bilgileri Db mize Göre Sorgulayıp üyenin girişini sağlayacak veya reddecek bir giris_tamamla.php dosyası yapalım şimdi...aşağıdaki kodları giris_tamamla.php dosyası oluşturup içine yapıştırın...

Kod:
Kod: Tümünü seç
<?php

$kullaniciadi = $_POST['kullaniciadi'];
$sifre = $_POST['sifre'];


if ((!$kullaniciadi =="") and (!$sifre =="")) {
include("db_ayar.php");
$sql = "select * from uye where kullaniciadi='$kullaniciadi' and sifre='$sifre' ";
$kontrol = mysql_query($sql);
$kayitsayisi = mysql_num_rows($kontrol);
if ($kayitsayisi == "0") {
header ("Location: giris.php?hata=yes");
} else {
$kontrol_ok = mysql_fetch_array($kontrol);
setcookie ("kullanici", "$kontrol_ok[kullaniciadi]");
header ("Location: uye_panel.php");
}
}
else {
header ("Location: giris.php?hata=yes");
}
?>


Bu Kodlar Ne işe Yarıyor demeyin Kodların Hemen üstünde açıkladım zaten...Gördüğünüz Gibi db_ayar.php dosyasını buradada kullandık...
Yalnız Şu Soruyu Sorabilirsiniz....uye_panel.php Dosyasıda ne oluyor?? Tabikide üye giriş yaptıktan sonraki görünecek olan panel,yada sayfa...

Dayanın Az Kaldı....Ama zevk alarak öğreniyosunuz umarım....

Şimdi O üye_panel.php sayfasına gelelim...Ben aşağıdaki kodları kullandım,tabi siz daha farklı şeylerde kullanabilirsiniz...

Kod:
Kod: Tümünü seç
<?php
if (isset($_REQUEST["kullanici"])) {
include("ayar.php");
$sql = ("select * from uye");
}
else {
header ("Location: uyari.html");
}
?>
<a href="cikis.php">Çıkış
<? echo $_REQUEST["kullanici"]; ?>
<html>
<head>
<title>BİSMİLLAH</title>
<m e t a http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
</head>
<body>
<table border="0" width="80%">
<tr>
<center>
<h1>Üye Girişi Yaptığınız İçin Bu Sayfaya Ulaşabiliyorsunuz</h1>
</center>
</tr>
</table>
</body>


Eveet...Bitti...
demiyecem tabiki...

Şimdi Birileri bu Sayfaya izinsiz girmeye çalıştı diyelim...yukarda kullandığımız

Kod:
Kod: Tümünü seç
<?php
if (isset($_REQUEST["kullanici"])) {
include("db_ayar.php");
$sql = ("select * from uye");
}
else {
header ("Location: uyari.html");
}
?>


bu kodlarla onlara bir oyun oynayalım isterseniz...
bir uyari.html sayfası oluşturalım ve karşılacakları sayfayı hazırlayalım...herhangi bir html sayfası olabilir,sadece içeriğinde kayıt olmadan bu sayfaya girecek olan kişilere uyarı mahiyetinde bir sayfa olsun... ben aşağıdaki gibi bişey yaptım...

Kod:
Kod: Tümünü seç
<html>

<head>
<m e t a http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<title>Dersler.Org</title>
</head>

<body>

<p>&nbsp;</p>
<p align="center"><font color="#800000"><b>ÜYELERİMİZE ÖZEL SAYFAYA ULAŞMAYA
ÇALIŞIYORSUNUZ!!!</b></font></p>
<p align="center"><font color="#800000"><b>
<a href="giris.php" style="text-decoration: none">GİRİŞ YAPIN</a></b></font></p>
<p align="center"><font color="#800000"><b>YADA</b></font></p>
<p align="center"><font color="#800000"><b>
<a href="kayit.php" style="text-decoration: none">KAYIT OLUN</a></b></font></p>

</body>

</html>


Eveet,bu Uyarımızıda Verdik...
Peki ya sisteme üye olan kişiler nasıl Çıkış Yapacaklar?
Bu Soruyuda Şu Kodları Kullanarak Halledelim ve Konumuzu Bitirelim..

Kod:
Kod: Tümünü seç
<?php
setcookie ("kullanici", "", time() - 360000);
header ("Location: index.php");
?>


bu kodlarıda cikis.php olarak bir dosyaya kaydedin..
böylece üyeleriniz cikis.php dosyasını kullanarak çıkış yapabilir...


Eveeet...Sonunda Bir Dersin Daha Sonuna geldik..Şimdi Bu anlatımımı kullanarak,hazırlamış olduğunuz html sayfalarına bilr üyelik bölümü ekleyebilirsiniz...formları ben php olarak yapın dedim (örn: kayit.php,giris.php) ama form sayfalarını html yapsanızda farkeden bişey olmayacaktır..

Alıntıdır : cmsturk.net
En son polibo06 tarafından 07 Mar 2012, 09:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Sebep: Forum mesajlarındaki tüm kodlar code tagı arasında kullanılmalıdır

Site Yöneticisi
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 128
Kayıt: 01 Kas 2006, 01:00
Konum: Netopsiyon

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen polibo06 » 07 Mar 2012, 09:59

Bu yazılan mesaj basit bir üyelik sistemidir. Html kodları arasına php kodu gömerek üye kayıt giriş ve girişi denetlemek son olarakda çıkış yapılmış. Sizin aradığınız böyle bir konu değil.

Eğer yazılım bilginiz varsa yazdıkarımı adım adım sitenize uygulayınız

sqlde user tablosunda yeni bir satır açın adına muh_dosya yazın

eğer kişlere birden fazla dosya açmak istiyorsanız ikinci satırı oluşturun muh_no yazınız

Bir modül şablonu alınız...

modül sayfasına muh_no ya göre muh_dosya adresini çekiniz....(dosya direk yolu)

temada indir butonu hazırlayınız ve bu indir butonuna muh_no ya göre muh_dosya adresine link ekleyiniz

admin paneli sayfasında (upload olacaksa) upload kodlarını ekleyiniz...

Direk başka yerden link verecekseniz linki text ile olarak yazınız sıra numarasını otomatik algılamasını sağlayın

User.php de her üyenin dosya bilgilerini giriniz....


Eskiden bir söz kullanırdım...İmkansız diye bir şey yoktur...:)

Kodlar ile uğraşmak istemiyorum diyorsanız yukarıda wordpress şeklinde bir tarzda bence çok uygun
===========================
http://www.netopsiyon.com.tr
===========================

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 12
Kayıt: 15 Nis 2006, 00:00

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen sosili53 » 07 Mar 2012, 21:59

Birazdaha detaylı anlatırsanız yaparım ama bundan bişe anlamadım.

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 4
Kayıt: 15 Ara 2004, 01:00
Konum: Berlin

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen MIDNIGHT » 07 May 2012, 22:07

aslinda söyle bisey vardi suan bilmiyorum halen varmi...
her üyeye admin tarafindan verilen bir depolama alani vardi.. hatta zamaninda ben kullanmistim bunu..
admin kullaniciya belirledigi depo alanini kullaniyordu.. Sanirim trafikte belirliyordu yanlis hatirlamiyorsam..
onu kullanabilirsiniz veya gelistirebilirsiniz kendiginize göre..
Öyle Bir Çağda Yaşıyoruzki Bir ö–n Yargıyı Yok Etmek Atomu Parçalamaktan Daha Zor...
Gurbetseli

Mesaj: 1+
Kullanıcı avatarı
Mesajlar: 12
Kayıt: 15 Nis 2006, 00:00

Re: Herkese özel üyelik modülü ?(İSTEK)

Mesajgönderen sosili53 » 27 Oca 2013, 13:46

Arayışlarım devam ediyor üstadlar yokmu bunun gibi bişe ? ? ?

Önceki

Dön PHPNuke

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir